Confituren, chutneys en andere (choco)spreads
Dolci… Italianen zijn zot van zoetwaren. En met hun verse produkten ook vooruitstrevend in hun creatie van smaakbeleving.
Proef de smaken van de ongerepte Dolomieten, met frisse zuren en ongerepte smaken. Of verkies je de Siciliaanse smaken? Op de flanken van de Etna, halverwege de Middellandse Zee en de bergflanken komen de meest verscheiden smaken tot leven.
Zeg zeker niet mosterd tegen de Italiaanse mostarda! Dit is immers een typisch Italiaanse zoete specialiteit, als gekonfijt fruit in een kruidige siroop. Vaak geserveerd bij antipasti van vlees of kaas als voortreffelijke smaakbrenger. Zoet en pittig tegelijk, in verschillende (soms) verrassende smaken verkrijgbaar.
En wie Italië zegt, zegt ook choco. En neen, niet de gekende massaproductie, maar wel verfijnde smeerpasta’s op basis van noten, rietsuiker en olijfolie. Niets meer, niets minder…