Alpe Pragas2023-01-26T09:35:01+00:00

Alpe Pragas

“Alpe Pragas is ontstaan uit het idee om eersteklas fruit te verwerken tot hoogwaardige en exclusieve eindproducten. Wij bieden eersteklas kwaliteit uit grondstoffen van de hoogste kwaliteit, er zitten geen kunstmatige toevoegingen in onze producten. Wij willen tot de beste fruitverwerkers behoren, met zin voor visie en ontwikkeling.”

Stefan Gruber, oprichter Alpe Pragas

Stefan Gruber kan inmiddels met veel trots terugkijken op zijn 24-jarige succesverhaal. Vandaag telt het familiebedrijf 13 werknemers, produceert het ongeveer 100 verschillende producten, gaande van fruitspreads tot mosterd en smoothies, en levert het aan delicatessenzaken en chique restaurants in Italië en 15 andere landen wereldwijd.

100% overtuigd van hun kwaliteitsfilosofie: producten met een hoog fruitgehalte en zonder kunstmatige toevoegingen (geen conserveringsmiddelen, geen kleurstoffen, geen kunstmatige smaakstoffen)!

De natuur is de basis van alles. Daarom behandelen ze de lekkernijen die ze hen geeft, met uiterste zorg. Zodra hun vruchten de juiste rijpheid hebben bereikt, worden ze zorgvuldig met de hand geplukt en vinden ze hun weg naar hun fabriek. Hier sorteren, wassen, ontpitten en snijden vele hardwerkende handen het fruit. De vruchten zijn dan klaar voor de kookpot.

Koken – we mengen slechts een paar ingrediënten met het rijpe fruit: Wat suiker of het zoete sap van de agave, het sap van rijpe Siciliaanse citroenen en wat appelpectine. Puur natuur!

Door de vruchten tot 70C° te verhitten, enkele minuten zachtjes onder vacuüm te koken, blijven de vitaminen en smaken behouden en ontstaat een heerlijke fruitsmaak met 75% fruitgehalte. Afgevuld in glazen potten, zorgvuldig afgesloten, en snel gekoeld. Zo kunnen zij de waardevolle ingrediënten op een natuurlijke manier bewaren.

Dit alles draagt bij tot de productie van kwaliteitsproducten, zodat u elke dag kunt genieten van het lekkerste fruit.

De Dolomieten, het meer van Braies, een land gevormd door boerenhanden: bij Alpe Pragas zijn ze zich bewust van de waarde van de natuur en waarderen ze haar gaven. Beschermd en verzorgd rondom, groeien de op de velden geplante vruchten uit tot eersteklas bessen. De koele berglucht op deze hoogte zorgt ervoor dat ze langzaam rijpen en beschermt ze ook tegen ziekten, aangezien veel ongedierte op deze hoogte al afwezig is.

Wie kiest voor Alpe Pragas producten, kiest voor de frisse, pure, fruitige smaken van de Italiaanse Dolomieten!

Confituren of chutneys, welke (smaak)voorkeuren heb je? Absolute smaakmakers in vele gerechten, van broodmaaltijd tot dessert. En wellicht voor de creatievelingen nog in meer gerechten te genieten.

Een selectie van producten van deze producent

Pescus (perzikconfituur)

Gemaakt van heerlijk aromatische en volle Italiaanse perziken. De heerlijk aromatische geur van perzik roept aangename herinneringen op aan lange, warme zomerdagen. Een perfecte verfrissing met weinig calorieën.

Ribisla (rode bes confituur)

Gemaakt van heerlijke aalbessen met een lichtzure noot. De aalbes (Ribes) behoort tot de kruisbessenfamilie en is een Europese bessenvrucht. In hoofdzaak de rode bes (Ribes rubrum).

Chutney Peer & Saffraan

Een fruitige combinatie van zoete peer en de fijnste saffraan. Heerlijk bij verse kaas, vooral verse pecorino. Ideale begeleider van een uitstekende kaasfondue en kaasschotels.

Geïnteresseerd in deze producten voor jouw winkel?

Contacteer mij via mail, Whatsapp of gsm. Of boek onmiddellijk een telefonisch contactmoment!

Go to Top