Neromonte 33302023-01-26T09:40:49+00:00

Neromonte 3330

“De Etna geeft ons zijn beste vruchten. We plukken ze, in overeenstemming met de seizoenen, wij verwerken ze met zorg en passie en bewaren ze onder glas om hun unieke en authentieke smaak te behouden. Zodat ze degenen die ze consumeren het hele jaar door kunnen prikkelen, alsof ze op de vulkaan waren.”

3330 ligt in Sicilië op de zuidelijke hellingen van de Etna. Halverwege de Ionische Zee en de Etna, in een natuurlijke omgeving die rijk is aan biodiversiteit en waar de beste fruit- en groentesoorten weelderig groeien dankzij de vruchtbaarheid van de vulkanische bodem en de overvloedige zonneschijn die Sicilië verlicht.

3330 is de hoogte in meters van de hoogste actieve vulkaan van Europa – de Etna – die bepalend is voor de lokale woongemeenschappen. De familie en medewerkers zijn daar geboren en opgegroeid. De vulkaan die met zijn eruptieve activiteit hun land vormt en vruchtbaar maakt. Op de zuidelijke hellingen – op 333 meter boven de zeespiegel, is 3330 (Neromonte) ontstaan. Reeds meer dan tien jaar met passie en op volledig ambachtelijke wijze ervaren in de productie van jam, gelei, mosterd, zoetzuur en chutneys.

Inzet was en is de smaken en geuren die hun land rijk is, te behouden en te versterken. Een land van contrasten, hard en zoet tegelijk. Vol kleuren en smaken, soms extreem en soms delicaat.

Er wordt uitsluitend vers fruit geoogst en verwerkt, volgens het natuurlijke ritme van de seizoenen en puttend uit alle hellingen van de vulkaan. Zo kan steeds de beste grondstoffen gegarandeerd. Met de creatie van hun recepturen gaat 3330 uit van de enorme rijkdom aan tradities die Sicilianen toebehoren en die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Combinaties die voortkomen uit de verschillende culturen en volkeren die over hun eiland zijn getrokken en die hun sporen hebben nagelaten in de kunst, de folklore, de taal én het culinaire geheugen, een smeltkroes van Mediterraanse volkeren. Een onbetaalbare schatkist waarin kan worden gevist naar innovatie en herinterpretatie, waardoor unieke en originele producten ontstaan.

Wie kiest voor 3330 producten, biedt een zintuiglijke reis aan tussen de (culinaire) rijkdommen van Sicilië. De hunne.

Wat denk je van Fichi al Marsala D.O.C., Kaki al rum, More selvatiche e liquirizia, Pere al gin, Arance e cannella, Bergamotti e lavanda of Mandarini e curcuma ? Absolute smaakmakers in vele gerechten, van aperitief tot dessert. Uiteraard als chutney bij kazen, maar in essentie zo veel meer.

Een selectie van producten van deze producent

Arance amare e miele di zagara (bittere sinaasappels en oranjebloesemhoning)

De gematigde bitterheid van de sinaasappelen speelt met de zachte zoetheid van de honing en creëert een marmelade  die de eenvoud van geroosterd brood smaak geeft, voor een gezond ontbijt of tussendoortje. Perfect voor koekjes of cakejes bij een zwarte thee. En tevens met elegantie de pikante noot van middellange en lange gerijpte kazen te temmen.

Zagara di arancio cannela e anice stellato (oranjebloesemhong, kaneel en steranijs)

Onder meer te gebruiken bij kaas met een gemiddelde of lange rijping. Een zeer interessante combinatie is die met wit vlees en varkensvlees, waaraan de zoetheid en frisheid een dynamiek geven die de smaak op creatieve en onorthodoxe manieren versterkt.

Pere al gin (peer met gin)

Vanaf het parfum zijn de sensaties intens en laten toe de combinaties te verleggen naar minder gebruikelijke grenzen. Brie of Camembert komt er verheven uit. Gerijpte kazen worden zacht in de mond. Vleeswaren met intense smaken worden niet bedekt, maar juist verlevendigd door de botanische complexiteit.

Gelsi neri e bacce di mirto (zwarte moerbeien en mirtebessen)

In een elegant samenspel waarin de textuur van de moerbei materialiteit geeft aan zijn warme aroma’s, verrast hij in de mond door zijn frisheid. Krachtig, meer hartig dan zoet, leent hij zich voor uitdagende combinaties, zoals oude of blauwe kazen. Rood vlees schrikt hem niet af; integendeel, bij wild slaagt hij erin een zachtheid van smaak uit te drukken waarvan elk onderdeel van het gerecht profiteert.

Geïnteresseerd in deze producten voor jouw winkel?

Contacteer mij via mail, Whatsapp of gsm. Of boek onmiddellijk een telefonisch contactmoment!

Go to Top