Quattrociocchi2023-01-26T09:40:51+00:00

Quattrociocchi

“Waar natuur en mensenwerk elkaar ontmoeten”

Americo Quattrociocchi

Als zoon van zijn vader erfde hij zijn koppigheid, durf en ondernemersvaardigheden. Americo vernieuwt en transformeert de gevestigde familiale onderneming Quattrociocchi met een nieuwe productiesite in Terracina (Lazio). Met zijn extravergine olijfolie overschrijdt Americo Quattrociocchi nationale en internationale grenzen, en wordt gelouterd op alle mogelijke prestigieuze concoursen. En met die smaak van de authentieke kwaliteit van extravergine olijfolie investeert Americo verder in de beste producties van zijn regio: olijven, patés, augurken, jam, sauzen, crèmes, pasta. De typische ingrediënten van de lokale keuken! En dit in al zijn authentieke oprechte smaken!

De geschiedenis van de biologische boerderij “Quattrociocchi Americo” begon in het midden van de 19e eeuw, in het hart van het oude Ciociaria in Alatri, halverwege Rome en Napels. Het is hier dat een opeenvolging van generaties landbouwers geleidelijk hun activiteiten hebben toegespitst op de teelt van olijven en de verwerking ervan tot wat iedereen nu erkent als “Groen Goud”. De echtheid en de exclusiviteit van deze producties, die in de afgelopen tien jaar tot enkele van de belangrijkste resultaten en erkenningen in Italië en de wereld hebben geleid, zijn namelijk ook te danken aan het grondgebied en aan de door de eeuwen heen overgeleverde passie van de familie.

In de loop van de 20e eeuw is een geleidelijke transformatie op gang gekomen, van een familiebedrijf met een relatief beperkte productie, naar een echte sterk geprofessionaliseerde ondernemersactiviteit, waardoor in de loop der jaren een middelhoge productie kon worden bereikt zonder ooit zijn lokale roeping, gebaseerd op de liefde voor het land en zijn producten, te verliezen. De echte ommekeer kwam echter rond de eeuwwisseling, met name in het begin van de jaren 2000, toen Americo Quattrociocchi persoonlijk de leiding van het hele familiebedrijf overnam en het in minder dan 15 jaar leidde naar expansie in het hele land en vervolgens in Europa en de wereld.

Zo is het merk Quattrociocchi Americo vandaag de dag bekend in ongeveer 50 landen in het buitenland, waar de producten worden gewaardeerd. Niet alleen de extravergine olijfolie dn daarvan afgeleide producten, maar ook gearomatiseerde oliën, conserven, groenten in olie, sauzen en jam, die het resultaat van onderzoek en herontdekking van traditionele plaatselijke recepten zijn. De perfecte combinatie van specifieke vakkennis en ondernemingsgeest is de winnende combinatie waardoor deze familiale onderneming een echt referentiepunt is geworden voor de hele olijf- en landbouwsector.

Tegenwoordig zijn de producten afkomstig van biologische en niet-biologische productie, gevestigd op land dat niet alleen in Ciociaria ligt, maar ook in de zonnige heuvels in de provincie Latina, met uitzicht op de Tyrrheense Zee.

Ontdek hun producten. Alle Quattrociocchi producten worden gemaakt zonder gebruik van chemische conserveringsmiddelen of kunstmatige kleurstoffen. De grondstoffen worden met de hand verwerkt, rechtstreeks van de vers geoogste produkten.

Een selectie van producten van deze producent

Nocciola choco

Fusilloni

Passata di pomodoro

Fichi d’India confettura extra

Geïnteresseerd in deze producten voor jouw winkel?

Contacteer mij via mail, Whatsapp of gsm. Of boek onmiddellijk een telefonisch contactmoment!

Go to Top