Pasta en deegwaren

Wie Italië denkt, denkt pasta. En toch neemt dit wereldberoemde Italiaanse product geen grote plek in het Mediterraanse dieet in. Wel veel groenten, fruit, noten en granen. Maar we kunnen geen Italiaanse keuken voorstellen zonder diverse vormen van pasta.

Echte ambachtelijke droge pasta, licht en stevig, ‘al dente’ gekookt, is een waar genot om van te smullen. Met enkele druppels verfijnde extravergine olijfolie, of een ‘crema’ van groenten, veel meer is er niet nodig om een eerlijke en lekkere maaltijd op tafel te zetten.

Ik noem je vijf goede redenen om te kiezen voor ambachtelijke droge pasta … de soort die langzaam op lage temperaturen wordt gedroogd.

Kwaliteitsgarantie
Langzaam drogen bij lage temperatuur (24-72 uur bij 40-50°C) impliceert het exclusieve gebruik van de beste grondstoffen, en dus van tarwe van hoge kwaliteit, de enige die compatibel is met een dergelijke droogcyclus.

Optimaal smaakvol koken
De droogcyclus bij lage temperatuur “verbrandt de pasta niet” zoals bij industriële warmtebehandelingen, zodat zetmeelgelatinering en eiwitcoagulatie plaatsvinden in de pot en niet in de droogcel. Dit resulteert in een optimale garing van de pasta.

Voedingseigenschappen
Door pasta bij lage temperaturen te drogen, blijven alle voedings- en organoleptische eigenschappen van de tarwe behouden; zo brengt u een voedzamer en gezonder product op tafel.

Vitaminen en verteerbaarheid
Door het drogen bij lage temperatuur blijven de in tarwe aanwezige vitaminen B1 en B2 behouden, evenals lysine en methionine, die de spijsvertering bevorderen.

Deze techniek verleent een verteerbaarheid die niet te vinden is in industriële pasta’s waarvan het “schroeiproces” afbreuk doet aan deze bijzonderheid.

Smaak
Het is vanzelfsprekend dat langzaam drogen bij lage temperaturen, met respect voor de voedingsstoffen, een pasta oplevert die rijk is aan smaak. Kortom, om de authentieke smaak van echte ambachtelijke gedroogde pasta ten volle te waarderen, heb ik enkele ambachtelijke producenten geselecteerd die eerlijke, kwalitatieve pasta, met veel liefde, zorg én geduld telen (graan) en produceren (pasta).

Ontdek heerlijke producten van:

  • Quattrociocchi

Ontdek heerlijke producten van:

  • Doria

Geïnteresseerd in deze producten voor jouw winkel?

Contacteer mij via mail, Whatsapp of gsm. Of boek onmiddellijk een telefonisch contactmoment!