Maddalena

“Come nonna mi ha fato.”

Zoals grootmoeder me maakte

Maddalena was een bijzondere grootmoeder die al in de jaren veertig groenten en fruit verbouwde op de hoeve Cà di Carassa in de Piemontese Canelli-heuvels. In de loop der jaren groeide haar moestuin, vanuit een kleine artisjokplantage naast de wijngaarden, steeds meer. Maddalena begon haar eerste groenten en vruchten te verkopen. En als keukenliefhebber gebruikte ze om te experimenteren met nieuwe gerechten.

Met haar zelfgemaakte jam, fruitconserven en antipasti in olie (sott’olio) wist oma Maddalena haar passie voor koken al snel door te geven aan haar zoon Dario en de hele familie. In haar recepten gebruikt ze alleen kwaliteitsingrediënten en strikt lokale producten, een traditie waar zij nog steeds erg trots op zijn.

In 2018 gaf Patrizia Onesti, de schoondochter van Dario, de start van Maddalena, de lijn producten in olijfolie en jams geïnspireerd op grootmoeders recepten. Tussen traditie, eenvoud en een snufje fantasie selecteert de familie uitsluitend ingrediënten van Italiaanse oorsprong en landbouwproducten van de korte keten om de verschillende producten te creëren. Na de oogst in hun tuinen worden groenten en fruit onmiddellijk met de hand verwerkt, zodat alle eigenschappen bewaard blijven. Zij gebruiken geen bewaarmiddelen: groenten worden geconserveerd dankzij het zout en de olijfolie; de compotes dankzij de vruchtensuikers.

Echte groenten en fruit, ingrediënten van 100% Italiaanse oorsprong en de eenvoud van zelfgemaakte producten: dat is het. Ontdek mijn selectie van hun zelfgemaakte compotes, hapjes en typisch lokale  producten die traditie en innovatie combineren.

Een selectie van producten van deze producent

Geïnteresseerd in deze producten voor jouw winkel?

Contacteer mij via mail, Whatsapp of gsm. Of boek onmiddellijk een telefonisch contactmoment!