Chiodo
“Wij doen dit alles voor een zeer verfijnd cliënteel en vooral voor de beste Italiaanse en buitenlandse restaurateurs.”
Pina Chiodo
Sinds 1970 verzamelt Chiodo paddestoelen (Ovoli, Porcini, Galletti, Chiodini en andere), en verwerkt deze op een traditionele en authentieke wijze, zonder gebruik van enige additieven.
Hun verhaal speelt zich af in een klein dorp in Calabrië, in het Sila gebergte, Campana, waar paddenstoelen vers worden geplukt en bewaard. Een unieke fijne smaak, erkend door fijnproevers als de lekkerste van het hele Middellandse Zeegebied.
Om het aroma, de smaak en elke andere natuurlijke waarde van dit product intact te houden, passen zij de methode toe van eenvoudige pasteurisatie in een bain-marie of thermische stoomsterilisatie, waardoor authentieke produkten en smaken worden verkregen.
Naast het opnieuw lanceren van subtiele en onvergelijkbare eenvoud als de boodschap van de echte Calabrische gastronomische cultuur, hebben zij in het verleden ook geëxperimenteerd met technieken om de productie van bospaddestoelen te stimuleren, met een bijzondere aandacht voor porcini paddestoelen. Dat initiatief was mogelijk dankzij het bestuur van het regionale bosbouwbedrijf, dat in de waarde ervan geloofde en experimenten toestond in de regionale bossen van Sila, waar de bos- en klimaatomstandigheden zeer gunstig zijn voor dit product. En dat smaak je!
Ik selecteerde enkele typische en unieke produkten, waaronder Bombona en Fichi freschi della Sila in agrodolce.